Vietnam konsolosluğu

vietnam konsolosluğu

vientam konsolosluğu

Vietnam Konsolosluğu

Vietnam seyahatinde  bulunacak Türk Vatandaşları, Vietnam’a seyahatleri öncesinde Vietnam vizesi almaları gerekiyor. Vietnam Konsolosluğu‘na veya danışman firmalara başvurarak bu vize işlemlerini yapabilmektedirler.

Yeşil pasaport, diplomatik pasaport ve hizmet pasaportu sahibi kişiler’in vietnam vizesi almalarına gerek yoktur. Vietnam vizesi için kullanılacak pasaportların seyahat tarihinden sonra da en az 6 aylık bir geçerliliği olması gerekmektedir. Vietnam vizesi almak Türk vatandaşları için biraz zor olduğu için her ihtimali göz önünde bulundurarak yenilenmiş bir pasaportla başvuru yapmak çok daha mantıklı olacaktır. Ek olarak pasaport sayfalarınızdan en az 2 tanesinin boş olması gerekmektedir. Vize başvuru başvuruları 7-10 iş günü içerisinde sonuçlanırken. Başvuru yapacak birinin en az 15 gün öncesinden vietnam konsolosluğuna başvuru bulunması gerekiyor.

Vietnam vizesi nasıl alınır ?

Vietnam’a seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları Vietnam Vizesini iki farklı şekilde alabilmektedirler.

1-  Vietnam Konsolosluğuna veya Vietnam Büyükelçiliğine başvurarak alabilirler.

2- Vietnam Konsolosluğuna başvurmadan, danışman firmalar aracılığıyla başvuruda bulunabilirler.

Vietnam turistik vizesi

Vietnam’a yapılacak kısa süreli seyahatler için vietnam turist vizesi alınmalıdır.

Vietnam ticari vizesi

Vietnam’a yapılacak olan seyahat ticari amaç içeriyorsa, fuat toplantı, seminer gibi durumlar için gidiliyorsa vietnam ticari vizesi alınması gerekmektedir..

Vietnam konsolosluğuna başvuru yaparken hazırlanması gereken evraklar

1 – Pasaport
2 – Vietnam vize başvuru formu
3- 2 adet biometrik fotoğraf
4 – Seyahat sağlık sigortası
5 – Vietnam otel ve uçak bileti rezervasyonu
6 – Vize talep dilekçesi
7 – Başvuru sahibi çalışan ise; Şirket evrakları
8 – Kimlik fotokopisi
9 – Pasaport fotokopisi

Vietnam’da maximum kaç gün kalınabilir ?

Vietnam’da Türk vatandaşları turist vizesi alarak maximum olarak 26 gün kalabilmektedirler. Bunu uzatmak isterlerse, ülkeden çıkış yapıp tekrardan vize alarak 26 gün daha kalabilirler.

Vietnam’a vize almanın daha kolay yolu var mıdır ?

Vietnam’a vize almanın daha kolay yolu vardır. Herhangi bir şekilde evrakla uğraşmadan başvurur yaparak ortalama 100 $ civarında danışman firma aracılığıyla vietnam vizesi alınabilmektedir. Daha önce yazmış olduğumuz vietnam vizesi nasıl alınır ? başlığı üzerinden bu konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Ayrıca vietnam hakkında bilgi sahibi olmk isterseniz de şuraya tıklayarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Vietnam Konsolosluk ve Büyük Elçilik İletişim Bilgileri

Vietnam Büyükelçiliği
Vietnam Ankara Büyükelçiliği
Adres : Çayhane sokak No: 34 Gaziosmanpaşa / Ankara
Tel : 0(312) 446 80 49
Fax : 0(212) 446 56 23
Email : tlsqvn@ttnet.net.tr
Vietnam Konsolosluğu 
İstanbul Başkonsolosluğu
Adres : Itri sokak No: 3/ 1 Balmumcu—Beşiktaş/ İstanbul
Tel : 0(212) 274 69 08
Fax : 0(212) 274 69 09

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir